«Укренерго» проти підпорядкування Насалику

Читать на русском
Укренерго заявила про перешкоджання корпоратизації компанії з боку Комісії з реорганізації ДП Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

НЕК «Укренерго» заявила про свідоме перешкоджання корпоратизації компанії з боку Комісії з реорганізації ДП Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Як пише «Слово і Діло», заява оприлюднена на сайті «Укренерго».

Компанія заявила про сумніви в неупередженості комісії щодо процесу реорганізації держпідприємства. Перехід функції управління поточною діяльністю до голови Комісії Михайла Близнюка «Укренерго» назвала необґрунтованим та безпідставним. Близнюк є заступником міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

В «Укренерго» заявили, що виконали всі законодавчі та методичні вимоги щодо корпоратизації підприємства, в той час як комісія Близнюка порушила терміни погодження документації майнової оцінки та зволікала із затвердженням ключових документів під час корпоратизації компанії.

«Укренерго» закликало Міненерго втрутитися в ситуацію й забезпечити стабільну роботу держкомпанії. У компанії підкреслили, що початок повноцінної роботи наглядової ради та корпоратизація «Укренерго» – ключові умови отримання Україною макрофінансової допомоги з боку ЄС.

18 жовтня Міненерго повідомило про передачу повноважень з управління НЕК «Укренерго» комісії Близнюка й нову дату оцінки майна підприємства – 31 жовтня 2018 року.

Раніше Кабінет міністрів затвердив наглядову раду НЕК «Укренерго» в складі чотирьох незалежних членів і трьох представників від держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: