Протести у Франції можуть призвести до референдуму – ЗМІ

Читать на русском
Після масштабних і затяжних протестів по всій країні, в Парижі, за даними ЗМІ, розпочали підготовку до референдуму.

У відповідь на вимоги руху «жовтих жилетів» влада Франції планує 26 травня організувати народне голосування з широкого кола питань.

Про це повідомляє Le Journal du Dimanche, пише Слово і Діло.

Зазначається, що можливий референдум хочуть провести в день виборів до Європарламенту.

Видання повідомляє, що відповідальний за вибори відділ міністерства внутрішніх справ Франції в кінці цього тижня розпочав переговори з друкарнями і постачальниками паперу про підготовку конвертів і бюлетенів для голосування.

На думку газети, чиновники попередили фірми про можливий тендер, який буде організований в разі прийняття президентом відповідного рішення.

Рейтинг довіри світових лідерів: скільки виборців від них відвернулосяРейтинг довіри до Петра Порошенка за чотири роки після виборів впав майже на 47%. У Трампа, Макрона, Мей, Меркель і Грібаускайте теж є проблеми, але не такого масштабу.

«Потрібно буде діяти дуже швидко, менше, ніж за тиждень», - наводить видання цитату джерела в президентському оточенні.

Хоча на нещодавній зустрічі з журналістами президент Франції Емманюель Макрон і заявив, що питання про референдум вимагає неабияких роздумів, в дійсності він вже майже визначився, і ймовірність проведення голосування 26 травня вкрай висока, стверджує джерело.

Нагадуємо, протести так званих жовтих жилетів, учасники яких спочатку виступали проти підвищення цін на бензин, почалися 17 листопада. Акції переросли в сутички з поліцією, погроми і підпали машин, магазинів, банків.

З початку акцій протестів «жовтих жилетів» у Франції суд виніс понад тисячу вироків у справах, пов'язаних із правопорушеннями учасниками мітингів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: