Лукашенко особисто запевнив Мадуро в підтримці

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час телефонної розмови з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро запевнив його в підтримці.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час телефонної розмови з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро запевнив його в підтримці.

Про це в п'ятницю, 25 січня повідомляє прес-служба білоруського президента, передає «Слово і Діло».

Лукашенко також підкреслив, що «категорично не підтримує зовнішнє втручання у внутрішні справи суверенної держави» Венесуели.

«Категорично не підтримуємо будь-якеі зовнішнє втручання у внутрішні справи суверенної держави, в тому числі спрямоване на дестабілізацію ситуації в країні», - заявив Лукашенко Мадуро.

За його словами, білоруська сторона ретельно відстежує ситуацію в Венесуелі і співпереживає через чергове напруження ситуації.

«Білорусь послідовно виступає за мирне врегулювання внутрішньої ситуації в Венесуелі виключно в рамках правового поля і Конституції країни», - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, 23 січня в Венесуелі розпочалися великі антиурядові акції. Лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом. Його підтримали США і ряд інших країн регіону і світу. У відповідь обраний президент Венесуели Ніколас Мадуро розірвав дипвідносини з США, звинувативши Вашингтон у організації держперевороту. Підтримку йому висловили Росія, Куба, Мексика, Білорусь та інші країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: