У Криму стався витік токсичних відходів – ЗМІ

Читать на русском
Активісти-екологи та науковці постійно виступають проти незаконного видобутку піску, однак видобуток його триває.

Видобуток піску з урочища Плавні на території Нижньо-Чурбашенского хвостосховища в Керчі викликав руйнування частини дамби, яка перешкоджала потрапляння відходів у море.

Про це повідомляє «Керчь.ФМ», передає «Слово і Діло».

Екологічна ситуація на Донбасі: що відбувається на окупованих територіяхАваков заявив, що викликана збройною агресією РФ екологічна катастрофа на Донбасі загрожує всій Європі.

«Видобуток піску з плавними Нижньо-Чурбашенского хвостосховища, незважаючи на обурення екологів, громадськості та правоохоронних органів, з кожним днем ​​стає дедалі більшим. Тим страшніше пряма промивка піску, коли злив відбувається безпосередньо у канал, з'єднаний із морем. Таким чином, весь бруд від промивання й видобутку піску йде на міський пляж», - йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомляють ЗМІ, екологи говорять про загрозу від розкриття хвостосховища для здоров'я людей. Видобуток і промивка піску провокує різні захворювання, в самому піску містяться хімічні речовини – миш'як, ванадій, фосфор і залізо – в концентрації, що значно перевищує допустимі безпечні для життя та здоров'я людей норми.

Активісти-екологи та науковці постійно виступають проти незаконного видобутку піску, однак видобуток його триває. За інформацією ЗМІ, цей токсичний пісок використовується при будівництві Керченського мосту.

Раніше в ООН заявили, що Донбас на порозі екологічної катастрофи.

Також нагадаємо, були названі найнебезпечніші для екології міста світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: