Холодницький розповів, коли завершать слідство в справі Березкіна

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор повідомив, що до кінця лютого в справі розкрадання коштів держбанку планують закінчити слідство.
Назар Холодницькийфото: «Слово і Діло»

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою сина народного депутата Станіслава Березкіна Максима та інших осіб у розкраданні 20 мільйонів доларів кредиту Ощадбанку планують завершити до кінця лютого.

Про це в інтерв'ю журналісту «Слова і Діла» розповів керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Повний текст інтерв'ю читайте на сайті.

«Щодо Березкіна, то були вже оголошені підозри іншим фігурантам. Слідство щодо них проводиться досить якісно й порівняно швидко. І я очікую, що до кінця лютого, якщо не скеруємо до суду, то принаймні завершимо досудове розслідування й відкриємо стороні захисту матеріали», – підкреслив він.

За словами Холодницького, щодо самого народного депутата, якому слідство відводить роль організатора, матеріали справи виділені в окреме провадження. Також керівник САП повідомив, що слідство щодо дочки Березкіна триває.

Як відомо, НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримало 10 осіб у справі про заволодіння коштами Ощадбанку, серед яких опинився й син нардепа Березкіна Максим. Зазначені $20 млн були виділені агрохолдингу «Креатив», власниками якого були нардеп і його син, у вигляді кредиту від Ощадбанку. Одразу після отримання цих коштів гроші вивели на рахунки швейцарської і белізької фірм по фіктивним контрактами купівлі-продажу товарів. Фактичної поставки товару не відбулось, а кошти перерахували іншим компаніям, купивши у одній з них корпоративні права ще однієї компанії, яка володіє 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон».

Нагадаємо, Верховна Рада відхилила подання на нардепа Березкіна. Також у цій справі детективи НАБУ заочно повідомили про підозру його дочці. Крім того, суд наклав арешт на її майно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: