Візит на ринок та об'єднання проти Порошенка: піар-теми тижня кандидатів у президенти

Читать на русском
Юлія Тимошенко їздила на ринок у Чернігові. Олег Ляшко шукав вакцину проти кору, а Ілля Кива готовий голосувати за чорта лисого.
Слово і Діло

Два місяці до президентських виборів в Україні, й уже є 26 офіційних претендентів на цю посаду. Головна новина тижня – чинний глава держави Петро Порошенко вже точно балотуватиметься на другий термін (хоча в цьому ніхто й не сумнівався). Про свої наміри Порошенко оголосив під час масштабного форуму в Києві.

Безпосередньо словам про висунення на другий термін передувала майже 40-хвилинна промова Порошенка, в якій він розповів про основні проблеми та успіхи України за час його терміну. Якщо коротко, то Порошенко розуміє тривогу українців за своє майбутнє, оскільки держава й економіка ще недостатньо сильні; він чує жорстку критику людей і сприймає її; з Росією потрібен «холодний мир»; заявку на членство в Європейському Союзі Україна подасть у 2024 році.

«Почуття глибокої відповідальності перед країною, перед сучасниками, перед минулими та прийдешніми поколіннями спонукали мене ухвалити рішення балотуватися ще раз на посаду президента України. Прошу у виборців мандата на те, щоб гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції, гарантувати незворотність нашої незалежності. Щоб відновити територіальну цілісність країни й принести вигідний Україні мир», – сказав Порошенко.

Один українець (і також кандидат у президенти) вже заявив, що за Порошенка голосувати не буде. «Я буду голосувати й за чорта лисого, тільки не за Порошенка. Я вам щиро кажу. Більшого горя цій країні не приніс ще ніхто», – заявив Ілля Кива. Крім того, лідер Соціалістичної партії вчергове повторив свою тезу про смертну кару для корупціонерів і сказав, що його завдання на сьогодні – привести партію до парламенту.

Порошенко йде на другий президентський термін: що пишуть у соцмережахПетро Порошенко 29 січня в Києві оголосив про намір балотуватися на другий президентський термін.

Сергій Тарута, якого Центральна виборча комісія зареєструвала цього тижня, закликав усіх кандидатів і виборців об'єднатися, щоб Порошенко не зміг пройти до другого туру виборів: «Я закликаю всіх громадян, голосуйте за того, кому ви вірите, але тільки не за цю владу. Порошенка необхідно зупинити ще в першому турі виборів. Без Порошенка в один тур!».

Геннадію Балашову форум Порошенка сподобався більше, ніж з'їзд партії «Батьківщина». За його словами, чинний президент «зробив» Юлію Тимошенко, яка зі своїми обіцянками й поглядами «вже застаріла». Загалом, Балашов оприлюднив ціле відео, в якому розхвалив форум президента, але, звичайно, зазначив, що його партія 5.10 краща.

В Україні незабаром з'явиться ще одна політична партія, цього разу ініційована Романом Безсмертним. 26 січня була створена партія партії «Рух +380» (назва – це міжнародний код України), завдання якої, за словами Безсмертного, «відродити політику й політиків, позбутися шоуменів, злодіїв і брехунів».

Головний «радикал» Олег Ляшко розповів, що відчув на собі наслідки медичної реформи (яку він, нагадаємо, в парламенті підтримав). За словами Ляшка, йому потрібно було терміново знайти для себе вакцину проти кору, але шукати її довелося «по всій країні». «За чотири години знайшли «по блату» кілька ампул. А як знайти таку вакцину простим людям?», – здивувався депутат, пообіцявши в разі обрання президентом забезпечити людям доступ до якісної медицини та ліків.

«В народ» вийшла і Юлія Тимошенко. В Facebook вона оприлюднила відео своєї поїздки на ринок у Чернігові. В результаті візиту політик з'ясувала, що «народ живе проблемами, нез'ясованими питаннями й тривогами»: по телевізору українці чують одне, а реальних змін не бачать. Тимошенко також розповіла, що на ринку купила три вишиті сорочки й сало.

Відзначимо, що протягом тижня ми збирали заяви не лише вищезазначених потенційних кандидатів у президенти. Наша увага спрямована на інших політиків, які претендують або можуть претендувати на роль глави держави. Однак заяви інших цього тижня не були настільки цікавими, щоб включити їх до огляду.

МалаЙмала + Тарас Загородний: КАНДИДАТЫ В ПРЕЗИДЕНТЫСлово і Діло

Читайте в нашому матеріалі, на чому піарилися можливі кандидати в президенти минулого тижня.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: