Порошенко йде на другий президентський термін: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Петро Порошенко 29 січня в Києві оголосив про намір балотуватися на другий президентський термін.
Слово і Діло

Глава держави Петро Порошенко 29 січня на форумі в Києві оголосив про те, що балотуватиметься на другий президентський термін.

«Почуття глибокої відповідальності перед країною, перед сучасниками, перед минулими та прийдешніми поколіннями українців спонукали мене ухвалити рішення балотуватися ще раз на посаду президента України», – заявив Порошенко.

На форумі сьогодні присутні, зокрема, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, голова Православної церкви України Епіфаній, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, члени Кабінету міністрів, віце-спікер Ірина Геращенко.

Реакції на рішення Порошенка в соціальних мережах зібрало «Слово і Діло».

«Петро Порошенко – це політик без команди. Це одна з його найбільш характерних рис і найбільших проблем. Люди для нього щось типу гаджетів, просто виконують конкретні функції – хтось сидить на виконанні його юридичних доручень, хтось доглядає за бізнесами, хтось – за кешем, хтось – за технологією переобрання, хтось – за фракцією у Верховній Раді, щоб не рипалися, хтось тексти пише тощо. Наявність команди вимагає вміння йти на поступки, довіряти іншим, а не лише собі, відмовлятися від своїх ідей на користь якихось інших ідей. Порошенко всього цього не вміє. Щоб отримати перший термін, це прокотило. Ситуація була нервова, всі не дуже придивлялися, легко довіряли. А ось щоб отримати другий термін, якраз потрібна команда. Одного Порошенка з величезним рівнем неприйняття вже не підтримають», – вважає Дмитро Литвин.

«Я не знаю, скільки Порошенко витратив на цей захід і чи не наші це гроші туди пішли, але зрозуміло одне – його виступ нікому не потрібен. Навіть ті звезені тіла, ющенки, епіфанії й школота ледь не заснули від його виступу. Краще б він за ці гроші відреставрував кілька шкіл, лікарень, зробив би щось корисне», – написав Валентин Гайдай.

«Вибору немає. Кремлівська зозуля та маріонетка Коломойського, яка хотіла про щось домовлятися з Путлером – не варіант. Порошенко зробив багато хорошого, й сподіваюся, зробить ще більше під час наступного президентського терміну», – написав Максим Лановий.

«Петре Олексійовичу, не соромтеся. Скажіть уже, що ви справжній лідер вільного світу, а економіка України вже давно обігнала економіку Німеччини», – написав Вадим Фолькер.

«У 2024 році ми подамо заявку на вступ до ЄС і отримаємо план дій щодо членства в НАТО». Достойна мета. Яку не кожен може перед собою поставити, тому що потрібно мати відповідні результати. Порошенко тому йде на другий президентський термін. Треба допомогти», – написав Валерій Прозапас.

«Порошенко нарешті заговорив про економіку й соціальну сферу. Обіцяє істотне поліпшення за кілька років. Слухаючи його риторику, виникає когнітивний дисонанс. Неначе це не він керував державою останні 5 років і обвалив економіку та рівень життя пересічних українців», – написав Микола Спиридонов.

Нагадаємо, президент Порошенко пообіцяв, що в 2024 році Україна подасть заявку на вступ до Європейського Союзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: