«Нафтогаз» назвав вартість української ГТС

Читать на русском
У європейців немає бажання купувати українську ГТС за 14 мільярдів доларів, говорить голова Нафтогазу України Андрій Коболєв.

Українська газотранспортна система оцінюється приблизно в 14 мільярдів доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це під час III Українського нафтогазового інвестиційного форуму-2018 у понеділок, 19 листопада, сказав голова «Нафтогазу України» Андрій Коболєв, повідомляє «Укрінформ».

«Нафтогаз» погодив відділення оператора ГТСКомпанія Нафтогаз України домовилася з МГУ про дорожню карту для відділення оператора газотранспортної системи України.

«Вартість української ГТС становить близько 14 мільярдів доларів. Будь-який керівник компанії, в якому б форматі вона не була заснована, має забезпечити державі прибутковість на цей капітал згідно з тією вартістю, яку встановлює регулятор. Незалежно від формату, потрібно знайти такий механізм, який цей дохід забезпечить державі», – сказав Коболєв.

Він зазначив, що зараз у європейських партнерів немає бажання купувати українську ГТС за такою вартістю.

За словами Коболєва, термін окупності інвестиційних проектів, які можуть бути здійснені на газотранспортній системі, становить щонайменше 5 років. Водночас він зазначив, що не бачив жодного проекту ГТС, який мав би термін окупності 2 роки.

«Все, що я бачив, це 5 років і більше», – наголосив Коболєв.

Раніше в Німеччині заявили, що Україна має забезпечити довгостроковий транзит газу через свою територію за допомогою модернізації ГТС.

Зазначимо, НКРЕКП планує з 2019 року вдвічі зменшити тарифну систему «вхід-вихід» для газотранспортної системи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: