Вибори-2019: як виконує обіцянки кандидат у президенти Тарута

Читать на русском

Сергій Тарута вперше балотується на посаду президента України. За результатами останніх соціологічних досліджень, його кандидатура поки не набирає й 1% голосів виборців. Подивимося, що політик пропонує в своїй програмі та як він виконував свої обіцянки.

Тарута був народним депутатом лише одного, поточного скликання Верховної Ради. До цього він із березня до жовтня 2014 року обіймав посаду голови Донецької обласної державної адміністрації. Загалом у Тарути зафіксовані 43 обіцянки, з них він виконав 15 (35%), а 19 – провалив (44%), ще 9 залишаються в процесі.

Вибори-2019: Тарута обіцяє зняття недоторканності з нардепів, але не завжди голосує за це у ВРСергій Тарута в президентській програмі обіцяє зняття недоторканності з нардепів. Але щось йому заважає голосувати за це в парламенті вже сьогодні.

З останнього обіцяного нардепом – він і його партія «Основа» зобов'язалися вивести освіту в Україні на рівень провідних країн світу. «Зокрема, якість середньої освіти забезпечити краще, ніж у сусідніх країнах, а вищої – конкурентною з європейською й освітою в США. Молодим людям ми гарантуємо після навчання затребуваність і самореалізацію в Україні, а дорослому населенню – регулярне підвищення кваліфікації та саморозвиток протягом усього життя. До реалізації програмних положень ми приступимо відразу ж, щойно прийдемо до влади», – запевнив Тарута.

Цікаво, що на початку минулого року Тарута заявив, що відмовиться, якщо йому запропонують ключову посаду в країні. А посаду президента він обійняти, мабуть, не проти.

У своїй передвиборчій програмі Тарута гарантував мир в Україні й повідомив, що розробив комплексний план його досягнення – «Три Основи. Легітимність. Безпека. Довіра». План, за словами Тарути, отримав схвалення світової дипломатії. Він передбачає, зокрема, розміщення миротворчої місії ООН в окупованих районах Донбасу та розгортання діяльності міжнародної тимчасової адміністрації.

Політик гарантував досягнення енергонезалежності України за п'ять років, щорічні темпи зростання економіки на рівні 10%, стабільність національної валюти, зменшення кількості податків і зборів, скорочення кількості чиновників усіх рівнів, середню зарплату 20-25 тисяч гривень, зниження тарифів на комунальні послуги, медичне страхування за рахунок держави.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали, як виконує обіцянки кандидат у президенти Олександр Вілкул.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: