Тарута вже рік «відкриває» аеропорт у Маріуполі

Читать на русском
Народний депутат і відомий бізнесмен Сергій Тарута провалив обіцянку відновити роботу маріупольського аеропорту.
Сергій ТарутаФото: gazeta.ru

Народний депутат і відомий бізнесмен Сергій Тарута не виконав обіцянку про відновлення роботи маріупольського аеропорту.

Зробити це він обіцяв іще до кінця літа 2016 року, проте зобов’язання не реалізоване й досі, констатує «Слово і Діло».

Про цей намір депутат заявляв іще 6 червня минулого року, підкресливши, що цим питанням він системно займається вже 4 місяці. 22 червня того ж року комітет із питань транспорту Верхової Ради навіть провів виїзне засідання з цього приводу. На нього прийшов і міський голова Маріуполя Вадим Бойченко. За його словами, для відновлення роботи летовища вистачило б 70 млн грн, однак виникла організаційна проблема: на території транспортного підприємства проживають військові.

Сергій ТарутаНародний депутат України
Тарута зобов'язався відновити повітряні ворота МаріуполяСказано 7 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відповідно до листа Міністерства оборони, який надійшов на адресу Бойченка, щоб відселити військових, необхідно 152 млн грн, які місто має знайти, якщо хоче мати робочі повітряні ворота. «Прийшов лист від Міністерства оборони до міського голови, і в ньому йдеться, що вони готові звільнити аеропорт, але для цього я повинен знайти кошти в міському бюджеті в розмірі 152 мільйони. Я вам відповідально заявляю: таких грошей немає», – заявив тоді мер.

Однак до кінця року проблему вдалося залагодити, і станом на 14 грудня аеропорт «Маріуполь» був технічно готовий приймати рейси, проте очікував на дозвіл на польоти. На жаль, відтоді мало що змінилося: станом на 3 липня 2017 року летовище було закрите. Основною причиною такого стану речей є мала відстань до лінії фронту.

Міські легенди України. Екологічна ситуація в МаріуполіСьогодні Маріуполь – найбільш екологічно забруднене місто Європи. «Слово і Діло» дослідило історію того, як вирішували цю проблему міста кілька останніх десятиліть.

Оскільки народний депутат Тарута не врахував фактори, що можуть завадити початку експлуатації аеропорту, «Слово і Діло» надає цій обіцянці статус «не виконано».

Загалом у досьє Тарути 39 обіцянок, з яких він виконав поки лише 12. У рейтингу відповідальності українського парламенту він перебуває на 193-й позиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: