У мережі обговорюють «томос-тур» Порошенка Україною

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко їздить із томосом регіонами. Що про це думають у соцмережах, розбиралося Слово і Діло.
Слово і Діло

У Стамбулі 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій вручив предстоятелю Православної церкви України Епіфанію томос. 9 січня томос підписали всі члени Синоду Вселенського патріархату. Вже наступного дня президент Петро Порошенко поїхав із томосом містами України.

Томос про автокефалію вже «побував» у Рівному, Вінниці та області, Луцьку та Волинській області. Кожен свій візит Порошенко супроводжував виступом у церкві. «Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах думають про «томос-тур» глави держави.

«Томос-тур Порошенка містами й селами Західної та Центральної України – це звичайна політтехнологія виборчої кампанії, покликана не лише зміцнити нову православну церкву, скільки конвертувати її появу в голоси виборців для підняття опущеного рейтингу й жахливої репутації президента-олігарха», – вважає Віктор Небоженко.

«Томос – велике досягнення українського народу, в тому числі й президента, й сказати, що він сам спустився нам на землю, було б нечесно. Тому заслуги Порошенка не потребують доказів! Але спекуляцій на томосі в передвиборчій кампанії йому робити не варто», – написав Іван Кузьменко.

«Релігійне турне Порошенка з томосом – це, звичайно, лютий треш для світської держави 21 століття. Але він цілком відповідає запитам суспільства, як показує картинка. Навіть незважаючи на практику залучення на такі заходи бюджетників. Президент грає на цих запитах», – написав Андрій Коваленко.

«Порошенко привіз томос ... Порошенко встановив томос ... Порошенко представив томос ... Порошенко вивісив томос на своїх бордах ... Порошенко повіз томос регіонами країни ... Томос один, він важливий і потрібний країні, а ось Порошенка на тлі томосу – вже до непристойності багато», – вважає Анатолій Гриценко.

«Я це розглядаю не лише як політичний тур президента, але й агітаційний за помісну церкву, щоб швидше переходили», – написала Лариса Вакульницька.

«Безсперечно, президент вичавить усе й навіть більше з цієї теми. Чи добре це? А хто на його місці з провідних політиків зробив би інакше?», – написав Артем Марков.

Нагадаємо, на нашому порталі можна прочитати колонку Максима Кречетова «Томос-тур» президента Україною – і сміх, і гріх».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: