Порошенко підписав закон про порядок зміни підпорядкованості релігійних громад

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав закон про можливість зміни підпорядкованості релігійних організацій.

Президент Петро Порошенко підписав закон про можливість зміни підпорядкованості релігійних організацій.

Про це повідомляє прес-служба глави держави в понеділок, 28 січня, передає «Слово і Діло».

Рада схвалила перехід церковних громад в ПЦУ: як голосували нардепиЗакон підтримали 229 голосами народних депутатів. Фракція Опозиційного блоку очікувано проголосувала проти в повному складі.

Зокрема, закон передбачає механізми, які встановлюватимуть, яким саме чином релігійна організація може змінити свою підпорядкованість чинним в Україні й за її межами релігійним центрам (управлінням).

Передбачено, що рішення про зміну підпорядкованості та внесення змін або доповнень до статуту ухвалюється загальними зборами релігійної громади й не менш ніж двома третинами від її складу. Ці дві третини вираховуються від необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади. Рішення про зміну підпорядкованості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту завіряється підписами членів релігійної громади.

Визначений перелік документів, які необхідно подати до органу реєстрації для реєстрації статуту (положення) релігійної громади.

«Прикінцевими положеннями закону встановлено, що релігійна організація в разі ухвалення рішення про зміну своєї підпорядкованості повідомляє про таке рішення центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії, або обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям, а в Автономній Республіці Крим – Раді міністрів Автономної Республіки Крим, які забезпечують оприлюднення цього рішення на своєму офіційному сайті», – йдеться в повідомленні.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Раніше в УПЦ МП відреагували на новий «церковний» закон.

Також нагадаємо, Порошенко подякував Раді за ухвалення «церковного» закону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: