У Вінницькій області парафії масово переходять до помісної церкви

Читать на русском
Вінницька область перебуває на першому місці за кількістю релігійних громад, які перейшли з Московського патріархату до ПЦУ.

Протягом минулого тижня до Православної церкви України долучилися шість релігійних громад Вінницької області.

Про це у вівторок, 22 січня, повідомляє прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ, пише «Слово і Діло».

Філарет заявив, що назву ПЦУ необхідно виправитиПатріарх Філарет повідомив, що в Україні поширюють неправильну назву нової помісної церкви.

Так, 16 січня за перехід проголосувала громада Покровського храму села Малі Крушлинці Вінницького району. 17 січня православні жителі села Сосонка Вінницького району також зробили свій вибір на користь ПЦУ. 19 січня був призначений новий настоятель до парафії святого апостола Іоанна Богослова села Бохоники того ж Вінницького району. 20 січня за приєднання до ПЦУ проголосували парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського села Журавлівка Тульчинського району та храму святителя Миколи Чудотворця села Пеньківка Літинського району.

Також 21 січня до Вінницької єпархії ПЦУ привезли документи представники релігійної громади Різдва Пресвятої Богородиці села Володіївці Чернівецького району.

Зараз Вінницька область лідирує в Україні за кількістю громад, що перейшли з УПЦ МП.

Першою до ПЦУ приєдналася релігійна громада Спасо-Преображенського Кафедрального собору на чолі з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном, який брав участь в Об'єднавчому соборі православних церков України.

Нагадаємо, декількома днями раніше повідомлялося, що в Житомирській області три громади перейшли до ПЦУ.

Раніше в Одеській області перша парафія УПЦ МП перейшла до ПЦУ. Таке рішення ухвалили в Свято-Димитріївському храмі в селі Пужайкове.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: