У ЄСПЛ назвали дату розгляду позову України проти РФ

Читать на русском
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) розгляне міждержавний позов України проти Росії щодо окупації Криму 27 лютого.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) розгляне міждержавний позов України проти Росії щодо окупації Криму 27 лютого.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення суду.

Україна направила в ЄСПЛ повноцінну заяву через ситуацію на АзовіУряд вимагає визнання судом факту порушення Російською Федерацією прав 24 українських моряків.

Йдеться про позов України проти Росії від 13 березня 2014 року відносно Криму.

«Європейський суд з прав людини проведе засідання 27 лютого 2019 року», - заявили у суді.

Палата Європейського суду з прав людини ухвалила рішення про передачу чотирьох міждержавних заяв України проти Росії щодо порушень прав людини в анексованому Криму та на сході України до Великої палати Європейського суду.

«Керівництво України заявляє, що Російська Федерація, починаючи від 13 березня 2014 року, здійснює контроль над Автономною Республікою Крим, частиною України, а також виконує юрисдикцію щодо ситуації, яка призвела до багатьох порушень Конвенції (Європейської конвенції прав людини, - ред.)», - додали в суді.

Нагадаємо, Страсбурзький суд повернув статус пріоритетного справі за скаргою українських політв'язнів в РФ Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

7 січня Україна направила до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) позов проти Російської Федерації за захоплення кораблів і моряків в Керченській протоці.

Відзначимо, Парламентська асамблея Ради Європи проголосувала за річний звіт Моніторингового комітету Асамблеї, в якому засудила відсутність прогресу в питанні звільнення незаконно утримуваних у Росії українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: