У ЦВК відповіли, як відбудуться вибори на лінії розмежування

Читать на русском
Інформації про території Донецької та Луганської областей, де неможливо забезпечити проведення виборів президента 31 березня, у Центральній виборчій комісії немає.

Інформації про території Донецької та Луганської областей, де неможливо забезпечити проведення виборів президента 31 березня, у Центральної виборчої комісії немає.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді ЦВК на інформаційний запит LIGA.net, у якому йшлося про можливість проведення виборів президента на лінії розмежування, зокрема в Станиці Луганській.

Як голосувати переселенцям, українцям за кордоном та виборцям без реєстраціїДля переселенців передбачена особлива процедура реєстрації на виборах. Поки що закон не передбачає можливості підтримати мажоритарника на окрузі для тимчасового голосування.

«Рішення комісії про неможливість проведення організаційних заходів із підготовки та проведення чергових виборів президента 31 березня 2019 року на окремих територіях Донецької та Луганської областей зараз не ухвалювалося», – відповіли в ЦВК.

У Комісії нагадали, що за законом військово-цивільні адміністрації уповноважені надавати висновки ЦВК про можливість організації та підготовки виборів президента.

Нагадаємо, раніше в ЦВК пояснили, що для переселенців затверджена особлива процедура реєстрації на виборах.

Також експерти розповіли «Слову і Ділу» про права переселенців на виборах-2019.

Як відомо, чергові вибори президента мають відбутися 31 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: