НБУ зберіг рівень облікової ставки

Читать на русском
Збереження облікової ставки спрямоване на зниження інфляції до мети 5% в 2020 році, відзначили в НБУ.

Національний банк України вирішив залишити без зміни облікову ставку на рівні 18% річних.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті регулятора у четвер, 31 січня.

Нацбанк назвав умову зниження облікової ставкиУ Національному банку готові знизити рівень облікової ставки за умови значного зниження темпів інфляції.

«Правління НБУ прийняло рішення зберегти облікову ставку на рівні 18% річних. Збереження облікової ставки на такому рівні направлено на зниження інфляції до мети 5% в 2020 році», - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку нагадали, що в 2018 році інфляція в Україні сповільнилася до 9,8% (з 13,7% у 2017 році) - найнижчого рівня за останні п'ять років.

«Розворот тренда зростання інфляції, що спостерігався в 2017 році, є результатом, перш за все, жорсткої монетарної політики, якої дотримувався Національний банк... Крім того, жорсткі монетарні умови були однією з причин зміцнення обмінного курсу гривні. Також посиленню курсу сприяли високі ціни експортних товарів на зовнішніх ринках, рекордний урожай зернових і значні обсяги грошових переказів», - відзначили в НБУ.

Нагадаємо, у вересні 2018 року НБУ востаннє підвищував облікову ставку. Після цього за підсумками двох засідань регулятор зберігав облікову ставку на рівні 18% річних.

В останній раз НБУ знижував облікову ставку - до 12,5% з 13% річних - 26 травня 2017 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: