НБУ знову підвищив облікову ставку

Читать на русском
НБУ продовжив посилення монетарної політики й із 2 березня підвищив облікову ставку на 1 відсоток – до 17 відсотків річних.

НБУ продовжив посилення монетарної політики й із 2 березня підвищив облікову ставку на 1% – до 17% річних.

Як повідомляється на сайті регулятора, рішення «Про розмір облікової ставки» №133-рш затверджене правлінням 1 березня 2018 року, пише «Слово і Діло».

Нацбанк засмутив прогнозом інфляції на 2018 рікНаціональний банк України погіршив прогноз інфляції на 2018 рік до 8,9% з попереднього прогнозу – 7,3%.

«Інфляційні ризики, які відзначав НБУ в січні під час затвердження попереднього рішення про облікову ставку, все ще залишаються актуальними», – йдеться в повідомленні.

Серед таких ризиків НБУ відзначив високу вразливість економіки України через зволікання із залученням чергового кредитного траншу за програмою співпраці з МВФ, підвищення інфляційних очікувань економічних агентів, а також суттєві темпи зростання споживчого попиту.

При цьому НБУ вважає актуальним січневий прогноз щодо зниження інфляції до 8,9% в 2018 році та її повернення до цільового діапазону в середині 2019 року.

Водночас він додає, що наступне рішення про облікову ставку, яка затверджуватиметься в квітні 2018 року, ухвалюватиметься з урахуванням нових макроекономічних прогнозів, у тому числі щодо інфляції.

Як відомо, наприкінці січня Нацбанк підвищив облікову ставку до 16% річних із 14,5%.

14 грудня 2017 року НБУ підвищив облікову ставку до 14,5% річних.

Нагадаємо, в жовтні Нацбанк підвищив облікову ставку до 13,5% річних.

Влітку Національний банк України ухвалив рішення знизити облікову ставку до 12,5% річних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: