Європарламент проголосував за безвізовий в'їзд для британців після Brexit

Читать на русском
Комітет Європарламенту з питань внутрішніх справ, юстиції і цивільних прав схвалив запровадження безвізового режиму для громадян Великобританії після Brexit.

Комітет Європарламенту з питань внутрішніх справ, юстиції і цивільних прав схвалив запровадження безвізового режиму для громадян Великобританії після виходу королівства з Європейського союзу.

Як пише «Слово і Діло», про це 29 січня повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу ЕП.

Велика Британія готова оголосити воєнний стан після BrexitЧиновники обговорюють особливості використання прийнятого у 2004 році закону про надзвичайні ситуації в разі акцій громадянської непокори у зв'язку з виходом Британії з ЄС 29 березня.
  «Регламент дозволить громадянам Сполученого Королівства здійснювати поїздки в шенгенську зону сумарною тривалістю не більше 90 днів протягом 180 днів (90 днів на півроку. - ред.)», - йдеться в повідомленні. Тепер це рішення повинні схвалити Єврокомісія і Рада ЄС.

Відзначається, що в разі Brexit режим почне діяти після завершення перехідного періоду, який триватиме до 2020 року за умови укладення угоди між королівством і ЄС. Без угоди безвізовий режим набуде чинності з моменту виходу - з 29 березня 2019 року.

Раніше 29 січня повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей планує повернутися в Брюссель, щоб заново узгодити умови Brexit з урахуванням побажань британського парламенту.

5 січня члени палати громад відкинули запропоновану прем'єр-міністром Великобританії угоду з ЄС про умови Brexit. Проти проголосували 432 депутата, в підтримку документа висловилися 202 парламентаря. 25 листопада 2018 року Мей погодила документ з Брюсселем на саміті ЄС. Тоді політик визнала, що угода «неідеальна», але альтернативи у неї немає.

Референдум щодо виходу Великобританії з Євросоюзу пройшов в червні 2016 року, більшість підданих королівства схвалили його. Brexit повинен відбутися в ніч на 30 березня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: