У Британії назвали дату голосування запасного плану Мей щодо Brexit

Читать на русском
Парламент Британії 29 січня проведе голосування щодо запасного плану прем’єр-міністра Терези Мей щодо Brexit.

Парламент Великої Британії 29 січня проведе голосування щодо запасного плану прем’єр-міністра Терези Мей щодо Brexit.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Reuters.

ЗМІ дізналися про можливість перенесення Brexit до 2020 рокуЧиновники Євросоюзу вивчають можливість запуску процедури виходу Британії з об'єднання тільки в 2020 році, а не навесні цього року.

Раніше в Палаті громад, нижній палаті парламенту Сполученого Королівства, 325 депутатів висловили підтримку кабінету міністрів, а недовіру висловили 306 народних обранців. У зв'язку з цим уряд прем'єр-міністра Терези Мей у британському парламенті подолав вотум недовіри.

Мей зазначила, що відставка та проведення дострокових виборів не відповідають національним інтересам, оскільки не гарантують, що якась партія зможе досягти явної більшості.

Мей не відкликала з парламенту свій варіант угоди з ЄС і, як очікується, знову виставить його на голосування вже в лютому. При цьому поки залишається незрозуміло, чи буде змінений текст угоди та чи погодиться Брюссель всупереч своїм попереднім заявами знову починати переговори щодо Brexit.

До цього Палата громад британського парламенту більшістю голосів відхилила план виходу Великої Британії з Євросоюзу, який прем'єр-міністр Тереза Мей погодила з Брюсселем.

Нагадаємо, головний дипломат ЄС із питань Brexit Мішель Барньє заявив, що Євросоюз готовий обговорити новий варіант угоди щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що в парламенті Великої Британії готується законопроект про відтермінування виходу з Європейського Союзу. У Лейбористській партії напередодні заявили про велику ймовірність того, що Лондону доведеться просити ЄС відкласти дату Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: