Британські депутати почали висувати пропозиції щодо Brexit

Читать на русском
Депутати британського парламенту почали висувати альтернативні пропозиції щодо Brexit напередодні запланованого на наступний тиждень голосування.

Депутати британського парламенту почали висувати альтернативні пропозиції щодо Brexit напередодні запланованого на наступний тиждень голосування за зміненою угодою прем'єр-міністра країни Терези Мей.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 22 січня, повідомляє ВВС.

У Великій Британії виключають відтермінування BrexitЯкщо Європейський союз запропонує продовжити Статтю 50 - відстрочку Brexit - Великобританія скаже ні.

Серед поправок британських парламентарів – плани щодо недопущення Brexit без угоди та продовження терміну виходу з ЄС.

Так, в офіційній поправці Лейбористської партії йдеться про те, що депутати повинні мати можливість голосувати за варіанти, які, зокрема, передбачають більш тісні відносини з Європою, чому віддає перевагу партія, з постійним митним союзом.

У ній також ідеться про те, що члени парламенту мають вирішити, чи має бути проведений референдум за планом Brexit, затвердженим Палатою громад.

Лідер лейбористів Джеремі Корбін заявив, що прем'єр-міністр відмовлялася визнавати рівень опозиції її згодою. Так він прокоментував виступ Терези Мей, який відбувся напередодні в британському парламенті.

Нагадаємо, прем'єр-міністр не представила конкретного «плану Б» щодо Brexit, сказавши, що концентруватиметься на тому, щоб отримати підтримку угоди з ЄС щодо Brexit у парламенті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: