Британія не продовжуватиме термінів Brexit – Мей

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великої Британії вважає прийнятним лише один спосіб уникнути жорсткого Brexit – досягти угоди.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей у середу, 16 січня, заявила, що уряд не має наміру продовжувати термін дії статті 50 Лісабонського договору, яка визначає терміни виходу країни з ЄС.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС.

Відзначається, що про це Мей сказала під час сесії відповідей на запитання депутатів у Палаті громад.

За її словами, існують два способи уникнути сценарію Brexit без угоди.

«Перший – це дійти згоди, другий – скасувати статтю 50», – сказала британський прем'єр, підкресливши, що британський уряд не вдасться до другого варіанту.

Тим часом у Лейбористській партії заявили про велику ймовірність того, що Лондону доведеться просити ЄС відкласти дату Brexit.

Як повідомлялося, напередодні депутати відхилили план виходу Великої Британії з Євросоюзу, який прем'єр-міністр Тереза ​​Мей погодила з Брюсселем. Також вони вимагають відставки уряду країни.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року глави держав та урядів 27 країн ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі схвалили узгоджений раніше 585-сторінковий договір про вихід Великої Британії з Євросоюзу. На зустрічі була також підписана політична декларація, яка регулює відносини між Брюсселем і Лондоном після Brexit.

Велика Британія має залишити Євросоюз вже через 73 дні. Однак лідери ЄС неодноразово заявляли, що якщо нинішню угоду не вдасться ухвалити в Лондоні, то Брюссель не піде на жодні поступки й Brexit відбудеться без угоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: