Макрон прокоментував відхилення парламентом Британії угоди про Brexit

Читать на русском
Французький президент вважає, що відмова британського парламенту від угоди про Brexit зроблена для подальших переговорів з ЄС.
Еммануель Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в разі виходу Великобританії з Європейського Союзу без угоди найбільше програє сама країна.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Reuters.

«Перший варіант: вони прямують до виходу без угоди. Кажуть: «угоди немає». Це лякає кожного. Найбільше програють від цього британці», – сказав Макрон.

«Другий варіант: вони говорять нам, а на мою думку, саме це вони і зроблять – я трохи їх вивчив: «ми спробуємо отримати більше від європейців і потім повернемося для голосування», – додав він.

За його словами, в цьому випадку ЄС можу піти на зміни одного-двох пунктів, однак британцям не варто розраховувати на багато.

«Ми не будемо просто вирішувати внутрішні британські проблеми, відмовившись від захисту європейських інтересів», – підкреслив президент Франції.

«Є й третій варіант, і я думаю, вони почнуть з другого, але на сам кінець прийдуть до третього: «ми хочемо більше часу для проведення повторних переговорів із окремих питань», – додав Макрон.

На думку президента Франції, така ситуація створює багато невизначеності.

Нагадаємо, Європарламент вирішив обговорити ситуацію щодо Brexit. Раніше парламент Британії вимагав від прем'єр-міністра розкрити запасний план щодо виходу з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: