Велика Британія готова оголосити воєнний стан після Brexit

Читать на русском
Чиновники обговорюють особливості використання прийнятого у 2004 році закону про надзвичайні ситуації в разі акцій громадянської непокори у зв'язку з виходом Британії з ЄС 29 березня.

У британському уряді готові запровадити надзвичайний і навіть військовий стан у разі заворушень, пов'язаних виходом із ЄС без угоди.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Times із посиланням на джерела в уряді.

З'ясувалося, коли Європарламент почне процес ратифікації угоди щодо BrexitЄвропарламент розраховує на наступному тижні почати процедуру ухвалення угоди щодо Brexit, про яку домовилися Лондон і Брюссель.

Зокрема, чиновники обговорюють особливості використання прийнятого у 2004 році закону про надзвичайні ситуації в разі акцій громадянської непокори у зв'язку з виходом Британії з ЄС 29 березня.

Закон дозволяє владі оголошувати комендантську годину, проводити конфіскацію майна, вводити заборони на пересування, а також застосовувати війська. Також уряд отримує можливість максимум на 21 день призупиняти дію законів, за винятком закону про права людини.

Критики закону стверджують, що передбачені ним заходи є «драконівськими».

У британському уряді наполягають, що роблять усе для того, щоб уникнути негативного сценарію.

«Повага до результатів референдуму означає вихід із ЄС. Прем'єр-міністр говорила про перебої у зв'язку з виходом із ЄС без угоди, проте як відповідальний уряд ми робимо потрібні кроки для того, щоб мінімізувати ці перебої і забезпечити готовність країни», - сказав представник уряду.

Повідомляється, що британська армія вже заготовляє запаси їжі, палива, обладнання та боєприпасів на своїх базах за кордоном, щоб уникнути браку в разі виходу Британії з ЄС без угоди.

Нагадаємо, що королева Великобританії Єлизавета II на тлі тривалих розбіжностей навколо Brexit закликала політиків країни знайти спільну мову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: