В ООН заявили, що Сайдік не погоджував свій «мирний план»

Читать на русском
В ООН не отримували звернень від спецпредставника глави ОБСЄ в контактній групі Мартіна Сайдіка щодо нового мирного плану для Донбасу.

Генеральний секретар ООН не отримував звернень від спеціального представника глави ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартіна Сайдіка щодо нового «мирного плану».

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу в середу, 30 січня, заявив спікер генсека ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє Укрінформ.

Новий мирний план від ОБСЄ: що пропонують для ДонбасуВ ОБСЄ підготували новий план щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який має прийти на зміну Мінським угодам. Деталі знають експерти.

«Ми бачимо з повідомлень у ЗМІ, що хтось запропонував такий план. Я не знаю про жодні офіційні звернення від ОБСЄ в ООН, які роз'яснювали б деталі цього плану», - сказав спікер, відповідаючи на питання, чи зверталися Сайдік і ОБСЄ до генсека й ООН для узгодження нового «мирного плану».

При цьому Дюжаррік додав, що він не може коментувати план Сайдіка, не побачивши його деталей.

Крім того, в ООН запевнили, що, як і раніше, підтримують зусилля «нормандської четвірки», Тристоронньої контактної групи в Мінську й ОБСЄ з врегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше спецпредставник глави ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив про новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який повинен замінити мінські домовленості і який мають затвердити країни «нормандської четвірки» - Україна, Франція, Німеччина і РФ.

План передбачає, крім спільної місії ООН і ОБСЄ (з військовим і поліцейським компонентами і міжнародною адміністрацією на ОРДЛО) також організоване Євросоюзом агентство з відновлення Донбасу - на зразок того, яке раніше було на Балканах.

30 січня після переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську Сайдік заявив про свою прихильність мінським угодами і їхню безальтернативність.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: