Тука пояснив, чим загрожує зупинка відкачування води з шахт Донбасу

Читать на русском
Якщо з підтоплених шахт Донбасу не відкачувати воду, це може привести до підтоплення територій, просідання грунтів і отруєння води.

Якщо з підтоплених шахт Донбасу не відкачувати воду, це може привести до підтоплення територій, просідання грунтів і отруєння води.

Про це розповів заступник міністра тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передає «Слово і Діло».

«По-перше, це підйом грунтових вод. Це підтоплення території. Тобто житлові будинки, вулиці, присадибні ділянки можуть опинитися під водою», - розповів Тука.

Друга небезпека, за словами Туки, це можливість просідання грунтів, яка призведе до руйнування фундаментів і, відповідно, до руйнування інфраструктури.

«І третій сегмент цього неприємного небезпечного кола - потрапляння забруднених шахтних вод. Всі шахтні води дуже забруднені хімічними речовинами. Потрапляння цих вод в ті річки і озера, з яких здійснюється водозабір для використання в якості питних вод», - підсумував заступник міністра.

Тука зазначив, що для подолання таких загроз на підконтрольній Україні території Донбасу ведеться постійна робота у співпраці з Міністерством екології та Міністерством вугільної промисловості.

Раніше невідомі підірвали стратегічно важливий міст на Донбасі.

Також нагадаємо, що в Донецькій області на шахті стався вибух.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: