Меркель вручили престижну премію

Читать на русском
Нагороджуючи главу німецького уряду, Асоціація Фулбрайта зазначила провідну роль канцлера ФРН за часів глобальних криз.

Канцлеру ФРН Ангелі Меркель вручили премію імені американського сенатора Вільяма Фулбрайта за заслуги в зміцненні міжнародного взаєморозуміння.

Приймаючи нагороду в понеділок, 28 січня, в Берліні, голова німецького уряду заявила про зростаючу загрозу популізму і націоналізму в багатьох країнах, в тому числі в Німеччині. Про це повідомляє «Слово і Діло».

Меркель і Макрон відзвітують про перебіг «Мінська». Яка їхня роль і що буде з угодами?Ангела Меркель та Еммануель Макрон 13 грудня доповідатимуть лідерам ЄС на саміті в Брюсселі про стан виконання Мінських угод.

За її словами, під загрозою опиняються основні принципи міжнародного права і прав людини.

«Ми повинні цьому рішуче протистояти», - підкреслила Меркель, виступаючи в присутності посла США в Німеччині Річарда Гренелла.

Зокрема, вона нагадала про важливу роль міжнародних організацій, таких як ООН і Всесвітньої торгової організації, заснованих після усвідомлення «жахів націонал-соціалізму, Другої світової війни і націоналізму, рівень якого зашкалював». При цьому вона не згадала безпосередньо американського президента Дональда Трампа, котрий загрожує виходом із СОТ. Одночасно Меркель підкреслила значення сильної Європи.

«Як партнер і друг Сполучених Штатів Європа може бути сильною тільки в такій мірі, в якій вона єдина», - заявила канцлер.

Ангела Меркель стала першим німецьким лауреатом премії Фулбрайта. У минулому нагороди удостоювалися, в числі інших, Нельсон Мандела, Кофі Аннан, Джиммі Картер, Білл Клінтон, Вацлав Гавел, організація «Лікарі без кордонів», а також Білл і Мелінда Гейтс.

Нагороджуючи главу німецького уряду, Асоціація Фулбрайта зазначила провідну роль канцлера ФРН за часів глобальних криз.

Раніше президент Петро Порошенко і Меркель обговорили втручання РФ у вибори.

Також відзначимо, Меркель знову нагадала Путіну про українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: