Меркель і Макрон підпишуть новий договір про співпрацю

Читать на русском
Макрон і Меркель підпишуть новий договір про співпрацю та інтеграцію 22 січня 2019 року. Церемонія підписання відбудеться в мерії німецького Ахена.

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель підпишуть новий договір про співпрацю та інтеграцію 22 січня 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Єлисейський палац.

Меркель та Макрон закликають РФ видати українських моряківКанцлерка ФРН Анґела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон закликають Росію звільнити захоплених українських моряків.

Повідомляється, що Макрон і Меркель підпишуть новий франко-німецький договір про співробітництво та інтеграцію.

Церемонія підписання відбудеться в мерії німецького Ахена. Угода буде спиратися на основи Єлисейського договору від 1963 року, який сприяв історичному примиренню між Францією і Німеччиною. Метою нового договору є більше зближення двох країн і підготовка до викликів, з якими стикаються країни у 21 столітті.

Договір буде сприяти «зміцненню зв'язків між Німеччиною і Францією в галузі економічної політики, зовнішньої політики і політики безпеки, освіти і культури, досліджень і технологій, клімату і навколишнього середовища, а також співробітництву між прикордонними регіонами та громадянськими суспільствами».

Раніше стало відомо, які дані Меркель потрапили до мережі після хакерської атаки.

Тим часом Макрон відреагував на нові протести «жовтих жилетів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: