Стало відомо, які дані Меркель потрапили до мережі після хакерської атаки

Читать на русском
Жодної конфіденційної інформації з канцелярії голови німецького уряду Ангели Меркель не було серед персональних даних сотень німецьких політиків, оприлюднених у мережі.

Жодної конфіденційної інформації з канцелярії голови німецького уряду Ангели Меркель не було серед персональних даних сотень німецьких політиків, оприлюднених у мережі.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прес-секретар уряду в п'ятницю, пише Reuters.

Кіберполіція викрила хакера на поширенні вірусуНа даний час проводяться заходи, спрямовані на ідентифікацію власників інфікованої вірусами електронно-обчислювальної техніки.

«Щодо офісу, здається, що, судячи з первинного огляду, жодна конфіденційна інформація та дані не були оприлюдені, зокрема й від канцлера», – заявив прес-секретар на прес-конференції.

Німецькі ЗМІ раніше повідомили, що публікація містила номер факсу, адресу електронної пошти та кілька листів канцелярії Меркель.

Дані, оприлюднені невідомими на обліковому записі Twitter, містили адреси, особисті листи, фото, партійне листування, копії посвідчень особи, дані кредитних карток і номери мобільних телефонів. Опублікована інформація стосувалася всіх найбільших німецьких партій, за винятком ультраправих AfD, а також журналістів та артистів. Документи жертв атаки «лежали» в мережі з грудня.

Раніше хакери отримали доступ до особистих даних 997 вихідців із КНДР, які втекли раніше до Південної Кореї.

Також стало відомо, що хакери потрапили до мережі дипломатичних комунікацій Євросоюзу й протягом кількох років мали доступ до повідомлень, якими обмінювалися дипломати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: