Справу затриманих на хабарі в $50 тисяч поліцейських передали до НАБУ

Читать на русском
Прокуратура передала справу затриманих за хабарництво офіцерів поліції передали в розслідування Національному бюро.
фото: військова прокуратура

Військова прокуратура передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою офіцерів Національної поліції міста Києва в отриманні неправомірної вигоди в 50 тисяч доларів.

Відповідну постанову виніс начальник першого відділу військової прокуратури Київського гарнізону ще 8 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 22 жовтня 2018 року військова прокуратура спільно зі Службою безпеки затримала й викрила на отриманні хабара групу поліцейських – організатора-оперуповноваженого відділу викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків Управління протидії наркозлочинності Головного управління Нацполіції в Києві та двох слідчих Подільського управління поліції Києва.

За версією слідства, опер Главку Нацполіції висунув громадянину України вимогу про передачу йому 50 тисяч доларів. За вказану суму він нібито пообіцяв не реєструвати щодо останнього додатковий епізод за ст. 306 КК України й не ініціювати питання про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Він зазначив, що стосовно цього громадянина наразі проводиться розслідування слідчим відділом Подільського управління поліції за ст. 311 КК України «незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів».

Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій (НСРД) встановлено, що організатор групи залучив до своєї злочинної діяльності двох слідчих Подільського управління поліції. Надалі 22 жовтня двоє вищевказаних офіцерів поліції, діючи в інтересах організатора, отримали від посередника всю суму неправомірної вигоди. Цей факт задокументований під час проведення НСРД, а після отримання грошей їх затримали.

Крім того, за клопотанням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури продовжили обов'язки двом підозрюваним – слідчим Подільського управління поліції. Так, першому спочатку обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, але пізніше Київський апеляційний суд її змінив, призначивши заставу в 528 тисяч гривень. Вказану суму поліцейський вніс, на нього поклали низку обов'язків. Водночас суд скоротив їх кількість до трьох: не відлучатися з Броварів Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та носити електронний браслет. Також суд відмовив прокурору САП у продовженні терміну відсторонення слідчого з посади.

Другому поліцейському з Подільського управління поліції продовжили дію трьох обов'язків, а саме: не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та носити електронний браслет.

Нагадаємо, ГПУ передала до НАБУ справу про розтрату коштів на підготовці до Євробачення. Раніше Генпрокуратура також передала детективам справу морського судна «Олександр Охрименко».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: