У Вінниці офіцери поліції попалися на хабарі

Читать на русском
У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 КК України проводяться слідчі дії, зокрема, в службовому кабінеті іншого фігуранта провадження.

Співробітники Служби безпеки України спільно з департаментом власної безпеки Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури викрили на хабарі працівників Головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

Про це в Facebook повідомляє прес-служба СБУ, пише «Слово і Діло».

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 КК України проводяться слідчі дії, зокрема, в службовому кабінеті іншого фігуранта провадження.

«Оперативники спецслужби встановили, що двоє поліцейських вимагали у жителя Вінниці 6 тис. гривень. У разі відмови сплатити суму вони погрожували фальсифікувати доказову базу і штучно почати щодо чоловіка кримінальне провадження за крадіжки мобільних телефонів», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що одного із зловмисників затримали на вулиці обласного центру під час отримання другої частини хабара в сумі 4 тис. гривень. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 КК України проводяться слідчі дії, зокрема, в службовому кабінеті іншого фігуранта провадження. Вирішується питання про повідомленні затриманому про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу.

Також правоохоронці збирають доказову базу про протиправну діяльність ще двох співробітників поліції, які, застосовуючи щодо цього громадянина заходи фізичного впливу та погрожуючи кримінальною відповідальністю, привласнили його гроші.

«Слідство ведеться Державним бюро розслідувань», - додали в СБУ.

Нагадаємо, справу затриманих на хабарі в $50 тисяч поліцейських передали в НАБУ.

Також відзначимо, в Сумській області податківець попався на хабарі в десятки тисяч.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: