Гриб у суді заявив про підміну головного свідка

Читать на русском
Гриб розповів, що спілкувався з Єрошовою у Skype свого знайомого Павла Капіноса, з яким, як і з Єршовою, познайомився в соцмережі «ВКонтакте».

Український політв'язень Павло Гриб у суді 18 січня січня заявив, що в суді замість Тетяни Єршової, яку він нібито схиляв до тероризму, виступала інша дівчина, а листування від її імені вели силовики.

Про це повідомляє видання «Кавказский узел», пише Слово і Діло

Гриб зачитав заяву, в якій ідеться, що наявний у матеріалах справи переклад з української мови його листування з Єршовою «украй низької якості», а скріншотів листування немає.

За його словами, такі матеріали «сформували певне упередження обвинувачення й суду».

Гриб розповів, що спілкувався з Єрошовою у Skype свого знайомого Павла Капіноса, з яким, як і з Єршовою, познайомився в соцмережі «ВКонтакте».

«Доступ до акаунта мав не тільки я, а й Капінос», – підкреслив він.

Політв'язень висловив думку, що в червні – серпні 2017 року від імені Єршової з ним спілкувалися російські силовики, які й вирішили його виманити.

«З акаунта Єршової написали, що співробітники ФСБ дозволять їй виїхати за кордон після зустрічі зі мною в Гомелі, від її імені вимагали мої фото. Це була оперативна легенда, як пізніше я зрозумів. Я переконаний, що справжня Єршова не була на зустрічі в Гомелі і в суді. Все це робили (силовики), щоб розправитися зі мною, позбавивши волі і медичної допомоги у СІЗО», – підкреслив Гриб.

Він додав, що своєї провини не визнавав і не визнає.

Додамо, Росія не надала ЄСПЛ дані про здоров'я політв'язня Гриба.

Раніше суд відмовився відпустити Гриба під домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: