Кандидат у президенти Ляшко задекларував вила та виграш у півмільйона гривень

Читать на русском

«Слово і Діло» вивчає декларації офіційних кандидатів у президенти. Дивимося, чим станом на 2017 рік володів «найрадикальніший» претендент на посаду глави держави Олег Ляшко.

Зарплата Ляшка за 2017 рік склала 259,3 тисячі гривень, відсотки – 1,8 мільйона гривень, дохід від передачі майна в оренду – 1,9 мільйона гривень, дохід від відчуження нерухомості – 15,9 мільйона гривень. Крім того, політику пощастило й він виграв 571 тисячу гривень. На банківських рахунках у нього було 4,4 мільйона гривень і 713,4 тисячі доларів, а готівкою – 484 тисячі доларів, 70 тисяч євро та 839 тисяч гривень.

Кого українці бачили майбутнім президентом у 2016-2018 рокахПротягом останніх двох років в соціологічних рейтингах лідирувала Тимошенко, а Зеленський стрімко набрав прихильників, відтіснивши Порошенка на третє місце.

У декларації Ляшко також вказував свою на той момент ще цивільну дружину Росіту Сайранен. Її дохід склав 559 тисяч гривень (від відчуження рухомого майна), готівкою в неї було 15 тисяч доларів, 20 тисяч євро та 209 тисяч гривень.

З нерухомості в народного депутата був житловий будинок, квартира в Києві, 7 земельних ділянок, офіс у Києві й частина житлового будинку. Їздив Ляшко на автомобілях Toyota Land Cruiser 2004 і 2013 років випуску.

Росіта Сайранен володіла однією земельною ділянкою, дачним будинком, на неї задекларована літня кухня (інше права користування). Крім того, в неї був Mercedes-Benz 2017 року випуску й п'ять ювелірних прикрас.

Сам кандидат у президенти станом на 2017 рік був власником колекції монет Національного банку України, колекції монет іноземного походження, селянських вил, чотирьох пар годинників, двох тренажерів (велотренажер і бігова доріжка) та трьох наборів меблів. Також у нього були корпоративні права ЗАТ «Редакція газети «Політика».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Олег Ляшко виконує свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: