Ізраїль визнав Гуайдо президентом Венесуели

Читать на русском
Ізраїль офіційно визнає лідера венесуельскої опозиції та голову Національної асамблеї Хуана Гуайдо президентом країни.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху у неділю, 27 січня, заявив, що Ізраїль офіційно визнає лідера венесуельскої опозиції та голову Національної асамблеї Хуана Гуайдо президентом країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Мадуро відхилив вимогу перевиборів у ВенесуеліПрезидент Венесуели Ніколас Мадуро відхилив міжнародний ультиматум про перевибори і заявив, що лідер опозиції Хуан Гуайдо порушив конституцію країни, оголосивши себе президентом.

В онлайн-відео прем’єр-міністр Ізраїлю заявив, що вони приєднуються до рішення Сполучених Штатів Америки, Канади та багатьох інших південноамериканських країн «у визнанні нового керівництва у Венесуелі».

Раніше повідомлялось, що Держсекретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео закликав інші країни визнати Гуайдо президентом Венесуели. Помпео зазначив, що економічний колапс у Венесуелі та потік біженців з країни до інших держав є загрозою для міжнародної безпеки та миру.

Нагадаємо, Франція, Іспанія та Німеччина вимагають проведення виборів у Венесуелі. За словами президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчеса, якщо Мадуро відмовиться проводити вибори, то країни визнають тимчасовим виконувачем обов’язки президента Хуана Гуайдо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: