Мадуро закриває представництва Венесуели у США

Читать на русском
Венесуельський лідер вирішив закрити посольство і всі консульства країни у США після того, як оголосив про розрив дипвідносин із Вашингтоном.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про закриття посольства і всіх консульств країни у Сполучених Штатах.

Про це він заявив у четвер, 24 січня, виступаючи у Верховному суді, передає «Слово і Діло».

Переворот у Венесуелі: які країни визнали президентом ГуайдоБільшість країн регіону, США і ЄС визнали президентом Хуана Гуайдо. На боці офіційного глави держави Ніколаса Мадуро - армія, Мексика та Болівія.

Мадуро заявив, що не збирається залишати свою посаду і підкреслив згоду із закликом Мексики й Уругваю до діалогу між урядом Венесуели й опозицією для розв'язання політичної кризи.

У своїй промові Мадуро також звернувся до народу США.

«Я закликаю народ Сполучених Штатів відкинути цей державний переворот і підтримати нас у боротьбі за демократію у Венесуелі», - зазначив венесуельський лідер.

Нагадаємо, днем раніше президент Венесуели оголосив про розрив дипломатичних відносин зі США, звинувативши Вашингтон у підтримці спроби вчинити державний переворот у країні.

Він дав американським дипломатам 72 години на те, щоб залишити країну.

У Держдепі підкреслили, що США будуть підтримувати дипломатичні відносини з Каракасом через екс-спікера венесуельського парламенту Хуана Гуаідо, який оголосив себе президентом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: