ЄСПЛ вимагає від Росії надання інформації про стан Гриба

Читать на русском
Україна подавала клопотання за правилом 39 Конвенції про вжиття термінових заходів по забезпеченню необхідної медичної допомоги Павлу Грибу.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) закликав Росію надати інформацію про стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба.

Як пише «Слово і Діло», про це написала на Facebook адвокат Євгенія Закревська.

Павло Гриб не отримує в тюрмі необхідних ліків. РФ залишилася в Середньовіччі?20-річному Павлу Грибу, попри рідкісне захворювання, відмовляються надавати відповідні ліки

Вона зазначила, що раніше Україна подавала клопотання за правилом 39 Конвенції про вжиття термінових заходів по забезпеченню необхідної медичної допомоги Павлу Грибу.

«Суд зажадав у РФ надати медичні документи щодо поточного стану здоров'я заявника, щодо лікування, яке було призначено йому лікарями під час утримання під вартою», - повідомила вона.

Нагадаємо, засідання Північно-Кавказького окружного військового суду Російської Федерації у справі українського політв'язня Павла Гриба перенесли на 21 грудня.

Зазначимо, Інтерпол оголосив у міжнародний розшук за запитом Росії громадянина України Стефана Капіноса. Слідство вважає його посібником українця Павла Гриба, якого РФ звинувачує в примусі жительки Сочі Тетяни Єршової до теракту.

За версією російського слідства, з 27 березня по 15 травня 2017 року Гриб, перебуваючи на території України, через інтернет закликав дівчину привести в дію саморобний вибуховий пристрій на випускному вечорі 30 червня. Гриб був заарештований, раніше знаходився в СІЗО Краснодарського краю, потім був етапований в Ростовську область.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: