Гройсман запросив норвежців видобувати нафту й газ в Україні

Читать на русском
Прем'єр запросив норвезькі компанії взяти участь в аукціонах з продажу спецдозволів на користування нафтогазоносними надрами.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з норвезьким колегою Ерною Сольберг обговорив посилення присутності норвезького бізнесу в Україні.

Про це повідомляється в Twitter очільника Кабміну в понеділок, 28 січня, пише «Слово і Діло».

Гройсман, зокрема, запросив норвезьких інвесторів взяти участь в аукціонах з продажу спецдозволів на користування нафтогазоносними надрами.

«Окрема тема – посилення інвестиційної співпраці України та Норвегії. Сфери взаємного інтересу – відновлювальна енергетика, агровиробництво, IT, захист навколишнього середовища», – написав прем'єр.

Також він повідомив, що разом із Сольберг підписав спільну заяву, якою починаються енергетичні ініціативи з енергоефективності, інтеграції в європейський енергетичний ринок, співробітництво у сфері ядерної безпеки та «зеленої» енергетики.

Відзначимо, однією з центральних подій візиту Гройсмана до Норвегії стане Українсько-норвезький бізнес-форум.

Нагадаємо, раніше «Укргазвидобування» заявила про рекордний видобутку газу за останні 25 років: за 2018 рік було видобуто 15,49 млрд куб. м газу. Загалом видобуток газу в Україні зріс лише на 0,3% за рік. При цьому роком раніше видобуток зріс на 4% (понад 800 млн куб. м).

Своєю чергою «Укрнафта» заявила, що наростила видобуток нафти вперше за 12 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: