В Україні зріс приватний видобуток газу

Читать на русском
У той же час, за прогнозами НБУ, істотне збільшення сукупного видобутку очікується не раніше 2020 року.

Приватний видобуток природного газу в 2018 році зріс на 18% до 3,1 млрд куб. м.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в звіті про фінансову стабільність, оприлюдненому на сайті Національного банку України.

США зацікавилися видобутком газу в УкраїніСполучені Штати Америки зацікавлені обговорити з Україною кооперацію в сфері газовидобування.

«Прибутки у видобутку природних копалин залишаються високими. Тенденція виробництва за 10 місяців 2018 року змінилася - з падіння 5,7% у 2017 році до +2,3% за 10 місяців 2018 року. Очікування значного збільшення видобутку природного газу державними компаніями зазнали краху (+1 п.п. за 9 місяців), однак приватний видобуток зріс на 18% до 3,1 млрд куб. м», - сказано у звіті.

У той же час, суттєве збільшення сукупного видобутку очікується не раніше 2020 року, тому що в I півріччі цього року було чимало перебоїв з перереєстрацією ліцензій на експлуатацію родовищ.

«Гірничо-металургійне обладнання і видобуток газу - перспективні сектори. За 10 місяців обсяги виробництва в машинобудуванні зросли на 3,7%», - відзначили в НБУ.

Раніше в Укртрансгазі повідомили, що в середині листопада добовий видобуток газу в Україні досягнув показника 59 млн кубометрів на добу, що є рекордним показником за чотири роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: