Суд продовжив заставу блогеру Барабошку

Читать на русском
Блогеру Олександру Барабошку, якого арештовували в рамках розслідування справи Варченко, продовжили заставу на 3 млн гривень.

Блогеру Олександру Барабошку, якого арештовували в рамках розслідування «справи Варченко», продовжили заставу на 3 млн гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це Барабошко повідомив кореспонденту РБК-Україна.

У мережі обговорюють затримання політтехнолога ПетроваПоліттехнолога Володимира Петрова затримали за підозрою в організації скандалу з Наталією Бурейко та Олександром Варченком.

Рішення ухвалив Печерський районний суд Києва у четвер, 24 січня. Строк застави суд продовжив на два місяці - до 24 березня 2019.

«Сьогодні був черговий суд, у результаті якого мені продовжили ще на 2 місяці заставу в 3 млн грн і носіння електронного браслета з неможливістю залишати Київ», - сказав Барабошко.

Як повідомив адвокат блогера Андрій Смирнов, він просив суд відхилити клопотання прокурора як не передбачене Кримінальним процесуальним кодексом. Однак, суд відмовив адвокату у клопотанні.

Нагадаємо, блогера Олександра Барабошка 4 грудня 2018 року випустили з Лук'янівського СІЗО. Його заарештовували разом з політтехнологом Володимиром Петровим і ще кількома людьми затримали в рамках «справи Варченко».

На початку листопада 2018 Наталія Бурейко звинуватила заступника голови департаменту захисту економіки Нацполіції Олександра Варченка в домаганнях, після яких пішли повідомлення з погрозами розправи. Дівчина подала в прокуратуру заяву про погрози і переслідування з боку чиновника.

У свою чергу Варченко заявив про те, що разом з сім'єю «зазнав жахливої інформаційної атаки». Він запевнив, що не знайомий з Бурейко, а причиною інциденту поліцейський назвав атаку на його дружину Ольгу Варченко - заступника голови ДБР.

Сама Бурейко пізніше заявила про те, що стала «жертвою цинічної провокації» і попросила вибачення у сім'ї Варченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: