У мережі обговорюють затримання політтехнолога Петрова

Читать на русском

Політтехнолога Володимира Петрова затримали за підозрою в організації скандалу з Наталією Бурейко та Олександром Варченком.
Слово і Діло

У Києві 29 листопада затримали політтехнолога Володимира Петрова. Його підозрюють в організації скандалу за участю заступника начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції Олександра Варченка.

Петрову повідомили про підозру за статтями завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину, порушення недоторканності житла, порушення недоторканності приватного життя та втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

Затримали також блогера Олександра Барабошка. Головна військова прокуратура вже повідомила йому про підозру в порушенні статей про отримання хабаря, порушення недоторканності житла, порушення недоторканності приватного життя та втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

«Слово і Діло» розбиралося, що про затримання політтехнолога думають у соціальних мережах.

«Я перепрошую, але що змусило військових прокурорів в умовах воєнного стану порушити підслідність для того, щоб кинути всі сили на боротьбу з пранком? У вас що, немає інших справ? Всі сєпари за ґратами? Всі військові злочинці покарані? «Економічний Нюрнберг» вдало завершився? Справи щодо розкрадання Януковича та його сім'ї в судах і з вироками? Чого ви досягли, військові прокурори? Я сам неодноразово був об'єктом чорного піару, але мені й на думку не спало б саджати когось за це. Існує цивільне право, суди – захищай честь і гідність скільки завгодно», – вважає журналіст Сергій Іванов.

«МВС буде жорстко припиняти практику, яку дехто намагається впровадити в українському суспільстві: спроби зриву виступів кандидатів на вибори, організацію нападів і провокацій навколо них, дискредитацію безіменними й фейковими інформаційними матеріалами. Незалежно від ступеня опозиційності політиків до чинної влади», – написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Затримання «чорнушників» перед виборами – зрозумілий сигнал усім штабам: клієнт завжди правий, виконавець правий не завжди, а відповідати шісткам. Це не призведе до відмови від створення чорних штабів, просто на ринку чорнухи злетять ціни. Петров наражався відверто, багатьом він давно кістка в горлі. Він – не перша історія з чорнухою, просто раніше брали за іншими статтями. Був громадянин із прізвищем на літеру Ч, йому дали валізу грошей і впаяли вимагання (наскільки я пам'ятаю). Був другий, теж на таку ж букву Ч, якого ловили, возили, тримали, допитували, забирали техніку, його відпрацьовувало СБУ. Тому тих, хто по-хамськи наступає на мозолі, прикручували завжди. Тут якби не прізвище Варченка й не заява до ГПУ, цілком би прокотило», – написала Тетяна Лупова.

«Шкода, що так швидко й рішуче виходить лише з блогерами та студентками, але не дуже з вибухами на складах, вбивствами активістів і захопленими українськими моряками в українському Криму», – написав Максим Белоблоченко.

Нагадаємо, раніше користувачі соціальних мереж обговорювали висловлювання українського блогера Карла Волоха про корупцію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: