У Чорному морі сіло на мілину судно, що незаконно заходило до Криму

Читать на русском
У Чорному морі поблизу Таманського півострова в районі мису Залізний Ріг вантажне судно під прапором Монголії, що рухалося з порту Туреччини до порту Кавказ (РФ), сіло на мілину.

У Чорному морі поблизу Таманського півострова в районі мису Залізний Ріг вантажне судно під прапором Монголії, що рухалося з порту Туреччини до порту «Кавказ» (РФ), сіло на мілину.

Про це повідомила прес-служба міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінВОТ), передає «Слово і Діло».

«За даними міжнародної ідентифікаційної системи AIS (Automatic Identification System), остання інформація про судно SUROV зафіксована ще 2 тижні тому. В порушення вимог Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року на кораблі була відключена автоматична ідентифікаційна система (AIS). Однак завдяки саме цій системі є можливість не тільки своєчасно реагувати на аварії суден і надавати допомогу постраждалим, а й відстежувати порушення руху суден і незаконного перетину кордонів», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, відключення AIS обумовлено незаконним заходом судна SUROV до закритих портів Криму. Причина цього - спроба іноземних компаній, причетних до морських перевезень у закритих портах, уникнути відповідальності з боку українського законодавства, а також не потрапити до списку компаній-порушників, до яких можуть застосовуватися міжнародно-правові санкції.

Раніше екіпаж судна з українцем на борту звільнили з піратського полону.

Також нагадаємо, опубліковано відео тарана українського судна в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: