Чи повернеться екіпаж «Норду» до Криму

Читать на русском
Екіпаж керченського судна Норд може повернутися до анексованого півострова в будь-який час, але для цього їм необхідно скористатися українськими документами.

Екіпаж керченського судна «Норд» може повернутися до анексованого півострова в будь-який час, але для цього їм необхідно скористатися українськими документами.

Про це розповів представник прокуратури АРК Єгор Ребров в ефірі «Радіо Крим.Реалії», передає «Слово і Діло».

Частині екіпажу судна «Норд» вдалося втекти з УкраїниПредставники російського дипкорпусу вдалися до обману, щоб вивезти екіпаж судна Норд як громадян РФ, а не України.

«Як громадяни України вони можуть спокійно повернутися додому за своїми паспортами – чому вони цього не роблять, питання більше до них», - пояснив він.

Представник прокуратури АРК зазначив, що не може коментувати можливість обміну членів екіпажу.

За його словами, кримінальне провадження щодо капітана судна «Норд» перебуває на стадії досудового розслідування, це пов’язано з проведенням експертиз.

«Екіпажу не загрожує нічого, до них правоохоронні органи ніяких претензій не мають, вони свідки», – додав він.

25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором Російської Федерації. 30 березня суд заарештував судно «Норд».

2 квітня капітану рибальського судна «Норд» Володимиру Горбенку оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею «порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

6 квітня Херсонський міський суд обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 35 тисяч 240 гривень. Того ж дня заставу внесли.

ФСБ заарештувала затримане українське судноУ Росії наклали арешт на затримане в Чорному морі українське риболовецьке судно ЯМК-0041, а проти його капітана порушили кримінальну справу про браконьєрство.

11 квітня капітану судна «Норд» Володимиру Горбенку повідомили про ще одну підозру за ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) ККУ, за якою передбачена відповідальність до 3 років позбавлення волі.

Тоді суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

14 травня повідомлялося, що члени екіпажу заарештованого кримського судна «Норд» перебувають на території посольства Росії в Києві.

У свою чергу українське судно «ЯМК-0041» затримали 4 травня російські прикордонники в Чорному морі біля мису Тарханкут. У рибалок вилучили кілометри сіток і рибу. Судно і екіпаж з 5 громадян України, доставили на територію анексованого Криму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: