Авто на єврономерах штрафуватимуть по-новому

Читать на русском
Власникам авто на єврономерах нагадали, що відповідальність за знаходження нелегалізованих транспортних засобів на території України з 24 травня значно зросте.

Власникам авто на єврономерах нагадали, що відповідальність за знаходження нелегалізованих транспортних засобів на території України з 24 травня значно зросте.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Донецької митниці ДФС.

Що відомо про нові схеми «євробляхерів» та чи легальні вони?Водії євроблях масово стають на тимчасовий консульський облік при Генконсульстві України за кордоном, що дає право на багаторазовий перетин кордону без розмитнення авто.

«Звертаємо увагу, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автівки на єврономерах на територію України, а й для тих, хто ними керує», - заявили у ДФС.

«До того ж, від кінця травня поточного року штрафні санкції, що застосовуватимуться, зростуть до 170 тисяч гривень, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто», - повідомляє прес-служба.

Раніше стало відомо, що до державного бюджету України перераховано 2 млрд гривень від розмитнення 30 тисяч автомобілів на європейських номерах.

Також лідер громадського руху «АвтоЄвроСила» Олег Ярошевич заявив про намір балотуватися в президенти України на виборах 2019 року.

Нагадаємо, у словацькому селищі Убля біля кордону з Україною власники автомобілів з єврономерами продовжують масово залишати свої транспортні засоби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: