Авто на єврономерах: ВР готова продовжити пільговий період

Читать на русском
Якщо не буде проведена належна роз'яснювальна робота й люди не встигнуть розмитнити свої авто в пільговий період, то доведеться ставити питання про його продовження.

Голова підкомітету з питань митної справи комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Тетяна Острікова заявила, що в Україні провалена роз'яснювальна робота щодо правил розмитнення авто на єврономерах і цей процес йде повільно.

Як пише «Слово і Діло», про це вона сказала під час Погоджувальної ради в понеділок, 3 грудня.

Чому розмитнення «євроблях» може стати «чорним лебедем» для влади?Власники авто на іноземній реєстрації продовжують протести в столиці та інших містах України. Вимога – накласти вето на ухвалені закони щодо розмитнення авто на єврономерах.

За словами Острікової, за тиждень було розмитнено близько 74 авто з іноземною реєстрацією.

«Наразі немає належної роз'яснювальної політики, тому люди не розуміють, хто і як має в'їжджати, які документи необхідні для розмитнення та інше», – сказала нардеп.

Острікова додала, що якщо не буде проведена належна роз'яснювальна робота й люди не встигнуть розмитнити свої авто в пільговий період, то доведеться ставити питання про його продовження.

Нагадаємо, 25 листопада набули чинності закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Один з них передбачає зміну формули розрахунку акцизу на розмитнення авто, який буде зменшений. Другий – посилює відповідальність за порушення митних правил, зокрема, осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення.

Після підписання президентом Петром Порошенком законів щодо «євроблях» власники автомобілів на єврономерах потроїли акції на кордоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: