Україна заробила на «євробляхах» два мільярди

Читать на русском
Для Мінфіну та Пенсійного фонду такі надходження грошей стали приємним і незапланованим доходом.

До державного бюджету України перераховано 2 млрд гривень від розмитнення 30 тисяч автомобілів на європейських номерах.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав заступник міністра фінансів Сергій Верланов в ході зустрічі в Національному банку України, повідомляє РБК-Україна.

У ДФС відзвітували про кількість розмитнених «євроблях»За даними ДФС, найактивніше громадяни розмитнюють транспортні засоби в Чернівецькій області - 677 автомобілів, Волинській - 604, Києві - 414 і Рівненській області - 202.

«На сьогоднішній день державний бюджет отримав 2 млрд грн від розмитнення цих автомобілів. Розмитнено більш ніж 30 тисяч автомобілів із понад 500 тисяч», - сказав він.

Мінфін прогнозує, що всього буде розмитнено 250-300 тисяч автомобілів на єврономерах, додав заступник міністра.

Верланов також зазначив, що для Мінфіну та Пенсійного фонду такі надходження грошей стали «приємним і незапланованим доходом».

Минулого тижня повідомлялося, що Україна отримала 1,5 млрд гривень від оформлення 24,6 тисяч «євроблях». Щодоби митники оформляють близько півтори тисячі автомобілів на єврономерах.

Нагадаємо, 19 грудня уряд опублікував тимчасовий порядок митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації для їхнього вільного обігу на території України.

А 25 листопада набули чинності закони №8487 та №8488 про акцизи на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: