В ОБСЄ заявили про втрату дрона на Донбасі

Читать на русском
Спостерігачі почули шість черг зі стрілецької зброї приблизно за 1,5-2 км від свого місцеперебування.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ втратили безпілотний літальний апарат, який потрапив під обстріл у Луганській області.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється у звіті місії за 10 січня, опублікованому напередодні.

Карта ООС: ситуація на сході України на 12 січняСитуація на сході країни станом на 12 січня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Зі своєї позиції на східній околиці населеного пункту Попасна (підконтрольний уряду, 69 км на захід від Луганська) команда місії здійснювала політ безпілотного літального міні-апарата з метою спостереження за снігоприбиральними роботами на автодорозі T-0504, коли спостерігачі почули шість черг зі стрілецької зброї приблизно за 1,5-2 км на схід від свого місцеперебування», - йдеться в повідомленні.

За оцінкою спостерігачів, вогонь вівся по БПЛА, він "втратив висоту, а патруль місії втратив над ним управління».

«Спостерігачам не вдалося його повернути», - додали в ОБСЄ.

Раніше у грудні на Луганщині був обстріляний безпілотник ОБСЄ біля селища Кришталеве. Спостерігачі чули близько 30 пострілів зі стрілецької зброї. Їм вдалося розвернути БПЛА назад і успішно виконати його приземлення.

А наприкінці жовтня безпілотник ОБСЄ зник під час польоту над непідконтрольними уряду України територіями Донецької області. Тоді дрон встиг виявити поблизу населеного пункту Калинове, що за 72 км на схід від Донецька, зенітний ракетний комплекс 9К33 Оса. Після цього він помітив колону із семи вантажівок на ґрунтовій дорозі поблизу кордону з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: