Порошенко та генсек ООН обговорили миротворців на Донбасі

Читать на русском
Порошенко і Гутерриш наголосили на необхідності негайного звільнення РФ українських моряків.

Президент України Петро Порошенко обговорив з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутерришем під час відвідання Всесвітнього економічного форуму в Давосі перспективи розгортання повноцінної багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Адміністрації президента.

ОБСЄ пропонує спільну з ООН миротворчу місію. Чи допоможе це Донбасу?ОБСЄ пропонує ООН створити спільну миротворчу місію на Донбасі. Чи прискорить такий формат урегулювання конфлікту, знають експерти.

Як повідомляється, Гутерриш підтвердив готовність продовжити вживати заходи з надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також постраждалому цивільному населенню Донбасу.

Також сторони обговорили шляхи забезпечення виконання відповідних резолюцій ГА ООН щодо ситуації з правами людини в Криму, а також демілітаризації півострова.

«Окрема увага була приділена наслідкам агресії РФ проти України в районі Чорного та Азовського морів. Співрозмовники наголосили на необхідності негайного звільнення РФ українських моряків, суден та забезпечення вільного судноплавства Керченською протокою відповідно до міжнародного права», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Порошенко та генсек ООН обговорили питання звільнення українських заручників, які незаконно утримуються в Росії.

Нагадаємо, моніторингова місія ООН з прав людини заявила, що внаслідок збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12 800 до 13 000 людей.

Також повідомлялося, що голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак заявлялв, що ОБСЄ надасть підтримку на місцях у разі прийняття рішення про розгортання миротворчої місії ООН на Сході України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: