Єльченко пояснив, чому РФ блокує миротворців на Донбасі

Читать на русском
Це пов'язано з очікуванням Кремля проросійського президента в Україні за підсумками виборів навесні цього року.

Питання миротворчої місії ООН на сході України не розглядатиметься в Радбезі ООН, поки немає принципового рішення щодо неї в Нормандському або Мінському форматах.

Про це заявив у інтерв'ю «Укрінформу» постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає «Слово і Діло».

«Для початку справжньої миротворчої операції необхідне рішення Радбезу ООН. Але для того, щоб він почав розглядати це питання, він спочатку має бути хоча б приблизно визначений у Нормандському або Мінському форматі», – пояснив Єльченко.

Він додав, що обидва формати, як і трек Уолкер-Сурков, зараз зайшли в глухий кут. Це пов'язано з очікуванням Кремля проросійського президента в Україні за підсумками виборів навесні цього року.

Миротворці ООН в Європі: куди відправляли й чого досягли?Ми вирішили відстежити, в які країни Європи вводилися миротворці ООН і як вони вплинули на результат конфлікту.

«Росіяни не будуть нічого робити до президентських виборів в Україні. У мене є великі сумніви, чи будуть вони щось робити й після, але подивимося. Вони чекають якогось приходу гіпотетичного проросійського президента, який усе змінить», – зазначив дипломат.

На думку Єльченка, ці надії не мають шансів втілитися в реальність, оскільки жоден із кандидатів не зможе змінити курс України.

«Ніхто не піде на поступки Росії, тому що сьогодні ця людина вже керуватиме зовсім іншою Україною. І ця Україна просто йому або їй не дозволить цього зробити. Може, такі надії є в Кремлі, але в них немає шансів виправдатися», – зазначив Єльченко.

США виступають за розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі для імплементації Мінських угод.

Більше про миротворчий контингент – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: