Супрун розповіла, як скинути вагу після свят

Читать на русском
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я зазначила, що зайву вагу у свята набирають не тільки українці.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, як без шкоди для здоров'я повернутися у форму після новорічних і різдвяних свят.

Як пише «Слово і Діло», відповідний пост Супрун у п'ятницю, 11 січня, опублікувала на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Супрун порадила українцям не переїдатиЩоб пережити свята без проблем з травленням і без болю в шлунку - не переїдайте, зазначила в.о. голови МОЗ.

За її словами, для багатьох закінчення свят стають сигналом - відразу сідати на жорстку дієту і бігти в спортзал.

«Тільки не поспішайте! Повертатися до звичного режиму важливо поступово і зважено, щоб не нашкодити здоров'ю», - йдеться в повідомленні.

Дослідження підтверджують такий факт - незважаючи на різні традиції святкування у світі, переважна більшість людей схильна набирати додаткову вагу в період свят.

Так, в одному з досліджень вчені аналізували вагу людей із трьох різних країн (близько 3 тисяч осіб) протягом одного року. Виявлено, що більше ваги учасники набирали після різдвяних свят - вона збільшувалася приблизно на 0,5% через 10 днів після Різдва порівняно з вагою за 10 днів до святкування. Але загалом набирання додаткової ваги не перевищувало 1 кілограма і в інші святкові періоди.

В іншому дослідженні вчені спростовували міф, що в середньому люди у США набирають більше 2,5 кілограма за період свят. І мали рацію - учасники дослідження набирали набагато менше ваги - фактична зміна було 370 грамів.

Однак, за словами Супрун, учені застерігають, що в довгостроковій перспективі набрані кілька сотень грамів можуть бути шкідливими. Вони мають здатність накопичуватися, якщо їх ігнорувати. Саме тому важливо після свят і переїдання позбутися набраної зайвої ваги.

В.о. голови МОЗ опублікувала кілька порад, як скинути вагу після свят:

  • Не обмежуйте себе в їжі і не сідайте на суворі дієти.

Різні «марафони» скидання ваги за 5 днів створюють великий стрес для організму, як і переїдання під час свят. Намагайтеся зробити свій раціон більш здоровим - їжте більше овочів і фруктів, клітковини, злакових і враховуйте розмір порцій.

  • Не починайте відразу з інтенсивних фізичних навантажень - це підвищує ризик отримати травму.

Якщо будете у сімейного лікаря - не забудьте виміряти талію. Вимірювання окружності талії - найбільш точний показник, який дає змогу виявити кількість небезпечного абдомінального жиру.

  • Повертайтеся до свого звичного режиму дня - якщо він, звичайно, у вас був здоровий.

«Починайте здоровіше харчуватися і більше рухатися якомога швидше! Для цього не потрібно чекати понеділка, 1 числа або закінчення усіх свят», - пише Супрун.

Раніше Уляна Супрун розповіла, як перець допомагає схуднути.

Також в.о. міністра охорони здоров'я України повідомила, що шкідливими є прості вуглеводи, які містяться в цукрі або солодощах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: