Януковичу оголосять вирок у справі про державну зраду

Читать на русском
Сьогодні президенту-втікачу Віктору Януковичу оголосять вирок у справі про державну зраду в суді.

У четвер, 24 січня, президенту-втікачу Віктору Януковичу оголосять вирок у справі про державну зраду.

Як пише «Слово і Діло», засідання почнеться о 9 годині ранку в Оболонському районному суді Києва.

Нагадаємо, його адвокат повідомив, що Віктор Янукович не братиме участі в засіданні суду, на якому йому оголосять вирок.

Раніше 5 грудня 2018 року Янукович в черговий раз не вийшов на зв'язок з Оболонським райсудом Києва, де повинен був виступити з останнім словом у справі про держзраді. Тоді адвокати заявили, що екс-президент перебуває на лікуванні в Ізраїлі.

Як повідомлялося, 30 жовтня 2018 закінчилася стадія судових дебатів з боку захисту. Виступили державний адвокат Януковича Юрій Рябовол і платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати їх підзахисного.

Сторона обвинувачення оголосила свою промову в дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Згідно з даними ГПУ, екс-президента підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Раніше «Слово і Діло» писало, які перспективи справи Януковича і в чому основний недолік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: