Суд готується озвучити вирок Януковичу

Читать на русском
Суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення остаточного рішення у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Судді Оболонського райсуду Києва віддалилися в дорадчу кімнату виносити вирок колишньому президенту Віктору Януковичу у справі про державну зраду.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 5 грудня, повідомляє УНІАН.

Справа про держзраду Януковича. Чи буде вирок і коли?Янукович згоден виступити з останнім словом в Оболонському райсуді Києва в межах процедури міжнародної правової допомоги.

Зазначено, що перед цим колегія суддів відхилила клопотання захисника Януковича про призупинення судового розгляду в зв'язку з нібито хворобою екс-президента.

«Судовий розгляд може здійснюватися шляхом відеоконференції. Зважаючи на те, що медичні довідки не містять даних про те, що Янукович не може виступати в суді, зокрема, там не вказано, що у нього травмована голова або органи мови, суд не бачить підстав для подальших перерв в судовому засіданні», - сказав головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Також він додав, що сьогодні відбулося 89 судове засідання у даній справі, і на кожне засідання Януковичу надсилалися повістки за всіма відомими адресами його проживання, а також публікувалися в Урядовому кур'єрі.

«Януковичу надавалися всі можливості прибути на судове засідання або брати участь в засіданнях через відеоконференцію. Зокрема, останнє слово Януковича призначалося на 12 і 23 жовтня, а також 19 листопада. Без поважних причин на зв'язок він не вийшов», - констатував суддя.

Дев'ятко також зазначив, що суд усвідомлює право Януковича мовчати і не нести за це відповідальність, оскільки це право гарантовано статтею 15 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права та статтею 63 Конституції України.

«Суд переконує сторону обвинувачення і захисту, що така позиція Януковича прийнята судом, жодного упередженого ставлення до нього у суду не виникло. За встановленими обставинами, беручи до уваги, що право Януковича на захист було реалізовано в повній мірі, суд виходить до нарадчої кімнати для ухвалення остаточного рішення судом першої інстанції у даній справі», - підсумував суддя.

Раніше 5 грудня Янукович вкотре не вийшов на зв'язок з Оболонським райсудом Києва, де повинен був виступити з останнім словом у справі про держзраду. Адвокати заявили, що екс-президент перебуває на лікуванні в Ізраїлі.

За інформацією російських ЗМІ, в листопаді нібито Янукович травмував хребет і коліна під час гри в теніс.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: